Casuslar Kampı (1953) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8 IMDB Puanı 96 Görüntülenme

Casuslar Kampı (1953) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

William Holden, Don Taylor, Otto Preminger
Billy Wilder'ın yönettiği "Stalag 17", 1953 yılında gösterime giren bir sinema filmidir. Donald Bevan ve Edmund Trzcinski'nin oyunundan uyarlanan film, Amerika'da 2 Milyon Dolar'dan az bir bütçeyle çekilmiştir. Film, En İyi Erkek Oyuncu dalında bir Oscar kazanırken, En İyi Yönetmen ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Oscar adaylığı elde etmiştir. Senaryosu Billy Wilder ve Edwin Blum tarafından yazılan filmde William Holden, Don Taylor, Otto Preminger, Harvey Lembeck, Neville Brand, Peter Graves, Michael Moore, Gil Stratton, Sig Ruman, Robert Strauss ve Richard Erdman gibi birçok oyuncu yer almaktadır.

"Stalag 17", Nazi askerlerinin esir kampına düşen bir grup Amerikan askerinin hikayesini anlatmaktadır. Tuna nehri yakınlarında bulunan Stalag 17 isimli esir kampından kaçmaya çalışan hiçbir asker başarılı olamamıştır. Bunun sebebi, kamptaki bir casusun, tünelleri ve kaçış planlarını Alman askerlerine bildirmesidir. Yüzbaşı Dunbar, kampta yeni olduğu için askerler, casusu bulmadan önce onu ortaya çıkarmak ve SS subayları gelmeden onu kamp dışına çıkarmak zorundadırlar.

Bir süre sonra, Almanlarla iyi ilişkileri olan bir asker üzerinde şüpheler yoğunlaşır ve diğer askerler tarafından dövülür. Ancak aslında suçsuzdur ve gerçek casusun ortaya çıkmasıyla masum olduğunu kanıtlayabileceğini bilmektedir. Kampta yaşanan olaylar, Yüzbaşı Dunbar'ın dikkatini çeker ve kısa süre sonra cas

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    Stalag 17

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?