1492, Christophe Colomb (1992) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
6.4 IMDB Puanı 61 Görüntülenme

1492, Christophe Colomb (1992) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Gérard Depardieu, Armand Assante, Sigourney Weaver
Columbus'un mücadelesi, Avrupa'nın sıkışmaya başlayan toplumlarına yeni bir yerleşim yeri bulup uygar toplumun yeni topraklara yerleşmesini sağlama amacı taşımaktadır. Columbus, 7 uzun yıl süren bir süreç sonrasında sefere parasal kaynak sağlamak için finansör arayışına girer ve seyahate başlamak, gerekli para ve izni alabilmek için kraliçe Isabel'i ikna etmek zorunda kalır. Keşfetmek istediği yeni topraklarda altın ve şeref arayışı içindedir ve bu nedenle keşif rotasını Çin'e çevirir.

Columbus, aylar süren seyahati sonrasında Kuzey Amerika'nın kıyı adalarını tesadüfen keşfeder. İspanya için sömürge kurabileceği, dünyaya ait yeni cennet bir kara parçası olduğunu hayal eder. Ancak bir problem vardır: Yeni Dünya'da yaşayan yerli halk zaten orada yaşamaktadır ve Columbus'tan önce bu topraklarda hayatlarını sürdürmüşlerdir. Columbus, yerlilere İspanya'ya döneceğini, orada bu yeni keşfettiği toprakları anlatacağını ve binlerce İspanyol ile birlikte geri döneceğini anlatır.

Ancak toprakların işgal edileceğini, bu durumdan rahatsızlık duyacaklarını fark etmek Amerika'nın keşfinin beşyüzüncü yılında Ridley Scott tarafından yönetilen en zorlu ve önemli maceralardan birinin konusudur.

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    1492: Conquest of Paradise

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?