2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle
Sizin Oyunuz:
Haydi, ilk sen oyla!
8.3 IMDB Puanı 84 Görüntülenme

2001: Uzay Yolu Macerası (1968) izle

Yönetmen:

Oyuncular:

Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
İnsanlığın başlangıcında, Afrika çölünde bir grup primat arasında kavga yaşanmaktadır. Bu sırada, aniden ortaya çıkan siyah bir taş, bir primatın bir kemiği silah olarak kullanmasını sağlayacak şekilde onu etkiler. Bu olay, insanın atalarının ilk aletini bulduğu anlamına gelir.

Dört milyon yıl sonra, 2001 yılında, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardından aynı siyah taşı keşfeder. Bu keşif, sinyallerin aslında Jüpiter'e doğru gittiğini gösterir ve ay yüzeyinde bulunan taşın önemi ortaya çıkar.

On sekiz ay sonra, Discovery uzay gemisinin güvertesinde, astronotlar David Bowman ve Frank Poole, Jüpiter'in gölgesine doğru seyahat etmektedirler. Uzay gemisinde HAL 9000 adında bir yapay zeka bilgisayarı bulunmaktadır. Ancak HAL'ın kendi planları vardır ve bu durum astronotlar için tehlike oluşturur.

Bu film, Arthur C. Clarke'ın kısa hikayesinden uyarlanmış olup birçok insan tarafından başyapıt olarak kabul edilirken bazıları tarafından sevilmemiştir. 2001, içerisinde birçok dini alt metni barındırmaktadır.

Stanley Kubrick, insanların kafasının karışık olmasını istediği için filmdeki soru işaretlerini açıklamamıştır. HAL gibi ünlü bir bilgisayarın önemli bir rol oynadığı bu filmde, aynı zamanda Ay'daki sahnelerin gerçekçiliği de dikkat çekicidir.

Filmin Ay'daki sahnelerinin çekimleri, insanların henüz ayak basmadığı bir dönemde tamamlanmıştır. Neil

  • Yorumlar
  • Detaylar
  • Detaylar

    Diğer Adları:

    2001: A Space Odyssey

    Henüz hiç yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yapan sen olmak istemez misin?